Bag om cocktailen: White Russian

Bag om cocktailen: White Russian

Mørket er faldet på, supermarkederne sælger pebernødder, og det mørke gadebillede er blevet lyst op af diverse flotte dekorationer. Den er god nok, julen er lige rundt om hjørnet. Med julen følger selvfølgelig et hav af julefrokoster med god mad og godt selskab. Derfor skal vi i hvert fald hos Cocktailkursus.dk have os nogle after dinner cocktails, som passer godt ind efter en lækker julemiddag. En skøn en af slagsen er selvfølgelig den velkendte White Russian.

Historien om The White Russian:

Trods navnet skulle cocktailen eftersigende være skabt af en belgisk bartender ved navn Gustave Tops, som valgte at ”Russia” skulle være med i navnet, da vodka er en vigtig ingrediens i cocktailen, og som mange nok ved, bliver vodka ofte forbundet med Rusland.

Gustave skabte tilbage i 1949 The Black Russian, som blot bestod af vodka og kaffelikør. Med tiden blev der tilsat fløde, og The White Russian kom til verden.

The White Russian blev rimelig populær i 60’erne, men i løbet af 90’erne var The White så godt som gået i glemmebogen. Så kom det magiske år 1998 hvor filmklassikeren The Big Lebowski udkom. Fra start til slut i filmen drak hovedrollen ”The Dude” 9 White Russian’s, hvilket filmens fans tilsyneladende lod sig inspirere af. Derfor er The White Russian i dag en af verdens mest populære cocktails, og det er helt sikker en af vores yndlingscocktails hos Cocktailkursus.dk.

White Russian er normalt lavet på vodka, kaffelikør og fløde og serveret med is, men mange bruger dog ofte mælk som et alternativ på fløden.

Sådan laver du den perfekte White Russian:

Ingredienser:

  • 3 cl Kahlua
  • 3 cl vodka
  • 6 cl sødmælk
  • Isterninger

Udstyr:

  • Et lowball glas
  • En shaker
  • En strainer

Sådan gør du:

I vores udgave af den perfekte White Russian, skal du selvfølgelig starte med at finde et nydeligt lowball glas frem, som skal fyldes med isterninger. Nu tilføjes Kahlua, som så danner en fin mørk bund. Herefter hælder du vodkaen og mælken i en shaker og shaker ingredienserne sammen. Nu skal du hælde den shakede masse forsigtigt igennem en strainer i glasset. Det er her en god ide at hælde på isterningerne, således at der ikke blandes med kahluaen, og der så er en mørk bund og en hvid top. For at sætte den sidste prik over i’et anbefaler vi, at du tilføjer en lille flødebolle som garnish.


Vil du gerne lære mere om, hvordan man laver en lækker White Russian, så kan du selvfølgelig vælge den til dit næste cocktailkursus. Læs mere her.

Cocktailkursus er Danmarks førende leverandør af cocktailløsninger i alle størrelser. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.

Få et tilbud